Tornar a dalt

Un repte global amb conseqüències a escala local

Reduir les emissions és un compromís global, però els efectes de no fer-ho són locals. Per això, s’ha analitzat com el canvi climàtic pot afectar Barcelona a partir de les projeccions que ha dut a terme el Servei Meteorològic de Catalunya i s'ha centrat l’anàlisi en dos escenaris possibles:

Escenari compromès

Escenari compromès

(o també RCP4.5)

Un escenari més compromès (o també RCP4.5), en el qual s’assoleixen els objectius de reducció d’emissions de l’Acord de París del 2015. En aquest escenari, la concentració de GEH arribaria a ser superior a l’actual a finals de segle, però l’increment s’atenuaria a partir del 2030 a fi de limitar l’augment màxim de la temperatura global del planeta a 1,5 - 2 ºC.

 
 
 
 
Escenari passiu

Escenari passiu

(o també RCP8.5)

Un escenari més passiu (o també RCP8.5), que representa la situació en el qual no s’assolirien els objectius marcats a París, de manera que les concentracions de GEH a finals de segle serien molt superiors a les actuals. L’augment de temperatura global superaria àmpliament els 2 ºC.

Com serà el clima del futur?

Segons les projeccions realitzades pel Servei Meteorològic de Catalunya, a Barcelona es preveu un augment de temperatures i una tendència a la disminució de la precipitació:

Augment de la temperatura
Disminució de les precipitacions

Per consultar l'estudi complert, fes click AQUÍ.